Мешканці села Курісове дотримуються суворого карантину

Курісове, в минулому Петрівка, досить велике село на півночі Лиманського району на Одещині. Про те, що в ці часи потрібно дотримуватися правил карантину, жителям Курісового регулярно нагадує місцева влада.

“Проїжджає машина, й з гучномовців ми попереджаємо жителів про те, що в Курісовому проходять заходи карантинного характеру, що потрібно самоізолюватися та при виході з будинку дотримуватися масочного режиму”, – каже Геннадій Мельниченко, очільник Курісового.

Для проведення санітарної обробки місць найбільшого скупчення людей, сільрада закупила ранці з обприскувачами. Проводять її на майданчиках біля входу у магазини та в під’їздах багатоквартирних будинків.

Люди все це бачать й самі намагаються не порушувати карантинні заходи“, – стверджує Геннадій Мельниченко, Курісовській сільський голова.

У період карантину, коли тимчасово зупинене міжміське автобусне сполучення, місцевий ринок це, мабуть, єдина добра можливість купити різноманітні продукти та товари.

Тут не виявлено випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, тому керівництво села не закрило ринкову торгівлю, однак продавцям та покупцям було суворо наказано дотримуватися масочного режиму, торговцям працювати в гумових рукавичках, а руки, після кожного продажу, обробляти антисептиком.

Продавчині дивуються, коли відвідувачі не використовують засобів індивідуального захисту та вважають це проявом низької культури. Адже тим самим люди несуть небезпеку не тільки для рідних, а й для усіх навкруги.

Дехто мені казав, якщо я не хвора, навіщо одягати маску, але якщо в Україні оголосили такі правила, потрібно виконувати, це ж для нас”, – каже Олена, яка торгує на ринку у Курісовому.

Але багато жителів все ж таки виконують рекомендації сільради, якщо потрібно порушити режим самоізоляції.

Треба ж щось їсти, не будеш же вдома сидіти голодний, тому часом потрібно виходити, ризикувати“, – ділиться пан Григорій, житель села Курісове.

“Я думаю, що потрібно носити маску та рукавички, як просять”, – пані Тамара, жителька села Курісове.

Щоб нікого не заразити, сама я вже як буде, головне людей не заразити. Ті, хто це придумав, напевно, розумніші за нас та знають, як повинно бути”, – каже пані Марія, жителька села Курісове.

А ось тим, хто недавно повернувся з-за кордону, поки нікуди зовсім не можна. Вони знаходяться на обліку й на самоізоляції. Однак, в місцевій амбулаторії є методика супроводу хворих, якщо у когось виявлять COVID-19.

“Якщо у людини невелика температура, немає задишки, то ми його ведемо амбулаторно, консультуючи телефоном, якщо є ускладнення, то термінова госпіталізація”, – розповів  Олексій Овчинніков, в.о. завідувача Курісовської амбулаторії.

Як завжди, своєчасною виявилася і допомога меценатів.

Це фермер Сгурська, яка привезла нам харчові продукти та маски для літніх людей, й ТІС та фонд Олксія Ставніцера, які нам передали два пакунки масок, рукавичок та дезінфекційних засобів”, – каже Геннадій Мельниченко, Курісовській сільський голова.

На думку очільника села, якщо в селах будуть дотримуватися карантинних заходів, то шанси для поширення коронавірусної інфекції будуть мінімальні.

Джерело – Лиманська Агенцвія Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *