Звідки хворі на Covid-19 на Одещині, можна дізнатись онлайн

В Одесі розробили інтерактивну мапу поширення COVID-19 в регіоні. Її наповнюють працівники Одеської обласної державної адміністрації, не розголошуючи особистих даних пацієнтів і місця їхнього проживання.

«Це допоможе людям зрозуміти, яким чином розповсюджується вірус, а місцевій владі – сконцентрувати максимальну увагу на процесах дезінфекції, щоб унеможливити подальше поширення. Ми розмістили цю карту на нашому офіційному сайті, щоб кожна людина могла ознайомитися з наявністю хворих у тому чи іншому районі Одещини та мала достовірну інформацію саме з наших офіційних джерел», – зазначив голова ОДА Максим Куций.

На карті досить чітко можна знайти місце, звідки госпіталізовано хворого, в місті Одесі точність сягає вулиць і будинків.

Перший летальний випадок від COVID-19 в Одеській області зафіксований у місті Подільск, померла жінка 1959 року народження. Вона жила одна, не зверталася ані до сімейного лікаря, ані до швидкої допомоги. Пацієнтку в непритомному стані знайшли троє сусідів, жінка була доправлена до лікарні у вкрай тяжкому стані з попереднім діагнозом «дисциркуляторна енцефалопатія». У неї знайшли двосторонню пневмонію, перевели на апарат штучної вентиляції легень, але приблизно через 12 годин вона померла. Сусіди, які її знайшли, були обстежені та перебувають під медичним наглядом.

Станом на 9:00 13 квітня в Одеській області зафіксовано 69 випадків захворювання на COVID-19, з них 30 в Одесі, в тому числі троє дітей та п’ятеро медичних працівників. Ушпиталено 55 осіб, в Одеській інфекційній лікарні перебувають 33 пацієнти, 4 людини – в Подільській районній лікарні, 3 – в Біляївській районній лікарні, решта – в інших районних лікарнях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *