Дороги й тротуари: у селах Визирської ОТГ розпилюють противірусний розчин

Дезінфікувати автодороги – не розкіш, а життєва необхідність, вважає керівництво Визирської громади. Через село Визирка часто проїжджає транспорт з інших регіонів України, де зафіксовані випадки захворювання на коронавірус.  Тому місцеве комунальне підприємство “Визирське джерело” закупило засіб, який ефективно дезінфікує дорожнє покриття.

Розчин відразу пустили у роботу, повідомляє lan.od.ua.

З резервного фонду були виділені кошти на покупку дезінфекційного засобу – гіпохлорит натрію, для обробки доріг та тротуарів населених пунктів Визирської сільради. Було закуплено концентрат гіпохлориту натрію”, – каже Вадим Рошка, начальник відділу ЖКГ Визирської сільради, відповідальний за виконання заходів щодо протидії поширенню COVID-19 на території ОТГ.

Гіпохлорит натрію відомий противірусний, протигрибковий та бактерицидний засіб. Часто використовується для дезінфекції води. Попри свою високу хімічну активність, безпека гіпохлорита натрію для людини підтверджена дослідженнями токсикологічних центрів Північної Америки та Європи. У водному розчині ця речовина нестійка, та з часом розпадається у навколишньому середовищі на звичайну кухонну сіль, воду та кисень, тому не створює жодних екологічних проблем.

розпилювач“Цей препарат ми брали від виробника з заводу. У нас є сертифікат на цей дезінфектант, та норми, в якій пропорції його розчиняти для застосування”, – поділився Іван Осокало, секретар Визирської сільради.

 

Ми розчиняємо 84 літри концентрату у 1000 літрів води. Такого розпилювача, об’ємом 400 літрів, що стоїть на тракторі, вистачає на 5 кілометрів дороги”, – розповів Сергій Чернецький, керівник КП “Визирське джерело”.

У господарстві комунального підприємства немає власного автоматичного розпилювача. Його дав на час карантину в користування громаді місцевий фермер Василь Беседовський.

Цей обприскувач буде працювати за графіком. Два дні працює у Визирці. У понеділок, вівторок піде на Першотравневе, на зворотному шляху буде обробляти Нову Вільшанку, Міщанку, Любопіль і потім інші населені пункти”, – Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Валерій Стоілакі зазначив, що досвід інших країн вчить, що потрібно ретельно дезінфікувати місця громадського користування та оповіщати людей про необхідність самоізоляції: нині це найефективніші заходи запобігання захворювання на коронавірус.

Джерело – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *