“Своїх не кидаємо”: серед заступниць міністра Степанова – дві одеські “топ-чиновниці”

Новий міністр охорони здоров’я, екс-голова Одеської ОДА Максим Степанов обзавівся трьома заступницями: першим заступником призначено колишня очільниця Південного департаменту НСЗУ Олена Теряєва, також заступницями стали Світлана Шаталова – колишня голова Одеської ОДА, і Ірина Микичак – екс-голова Львівського обласного управління охорони здоров’я.

Таке рішення 8 квітня було прийнято на засіданні Кабінету міністрів України.

Перша заступниця Степанова – Олена Теряєва з Донецької області.

Нагадаємо, в Одесі наприкінці 2017 очолила КУ “Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”. У жовтні 2018 року призначена директоркою департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА. У вересні 2019 року стала директоркою Південного департаменту Національної служби здоров’я України.

Світлана Шаталова працювала в команді Степанова як на поліграфкомбінаті, так і в Одеській ОДА.
Як повідомляють одеські ЗМІ, Шаталова працювала з Максимом Степановим ще до його приходу на держслужбу, в поліграфічному комбінаті “Україна”, який займався виготовленням бланків офіційних документів. На цьому підприємстві Степанов був директором, а Шаталова – заступницею директора з фінансово-економічних питань.

У квітні 2017 року Світлана Шаталова виграла конкурс і стала заступником голови Одеської ОДА. З червня по жовтень 2019 року Шаталова виконувала обов’язки голови Одеської обласної державної адміністрації.

Ірина Микичак з квітня 2017 по грудень 2019 року очолювала Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

До цього працювала медсестрою, дільничним педіатром, головним лікарем обласної лікарні.

Додамо, на засіданні Кабміну було прийнято ще ряд кадрових питань. Зокрема – призупинити конкурс на посаду очільника Держслужби морського та річкового транспорту (Морської адміністрації). У Кабміні зазначили, що провести конкурс неможливо через епідемію і карантинні заходи.

Нагадаємо, 30 березня 2020 року Верховній Раді з другої спроби вдалося підтримати кандидатуру Максима Степанова на посаду міністра охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *