В Таїровській ОТГ волонтери виготовили й роздали понад 4 тисячі масок

Масштабний відгук отримала ініціатива благодійної організації “Волонтери Таїрова” спільно з ГО “Таїрове – це ми” з забезпечення жителів громади масками, що дозволяють захистити здоров’я від вірусних інфекцій. До ініціативи приєдналися багато небайдужих жителів громади, а також підприємці.

Про це повідомляє “Південна Медіа Мережа”.

ТаїровеБлизько 2 тисяч масок власноруч пошили волонтери, більше 2 тисяч закупили і роздали адміністрацією ЖМ “Дайберг”. Самі жителі громади у спеціально створеному вайбер-чаті “Волонтери Таїрова”  викликалися пошити шестишарові маски з бинтів. У результаті волонтери забезпечили людей понад двома тисячами масок, роздавши насамперед вразливим категоріям людей – пенсіонерам і малозабезпеченим сім’ям.

Підсумовуючи загальне число розданих масок, як пошитих волонтерами, так і придбаних “Дайбергом”, ми підійшли до переконливої цифри – 4 тисячі”, – розповів керівник ГО “Таїрове – це ми” Давид Шубладзе.

Упродовж двох днів масками були забезпечені селище Таїрове, ж/м Червоний Хутір, ж/м Мізікевича, Дайберг, частково Сухий Лиман. Крім того, центрами роздачі масок стали Академмістечко, Совіньйон, Царське село, Чорноморка і Чорноморка- 2.

Ми не чекали такого відгуку. Люди у вайбер-спільноті пропонували допомогу по пошиттю масок, Пехтєрев Сергій Леонідович нам Таїровебезкоштовно віддав для пошиття масок майже мішок бинтів, за що йому величезне спасибі від нас і наших жителів. Також виявилися ті, що бажають безкоштовно підвозити жителів громади в Одесу і назад, за що їм також велика подяка“, – підсумувала перші результати громадської ініціативи засновниця БО “Волонтери Таїрова” Світлана Мораітес.

Як виявилось, загальна небезпека здатна об’єднувати людей, і як влучно озвучили організатори ініціативи, кращий засіб від коронавіруса – людяність. Таїровці і жителі інших населених пунктів громади єдиним фронтом, без депутатського самопіару і розпоряджень «згори», об’єднались заради однієї мети – зберегти безпеку свою, своїх родин, сусідів і всієї громади.

Серед волонтерів, що роздавали маски, були Давид Шубладзе і журналісти “Південної Медіа Мережі”. Ініціатива триває: ближчим часом громадські організації планують пошиття ще 2-х тисяч масок.

Нагадаємо, Таїровська ОТГ – одна з найбільш густонаселених в Одеській області. На її території розташовані нові житлові масиви, де скупчення людей сягає кількох десятків тисяч Загальна чисельність населення громади за офіційними підрахунками складає 20,2 тисячі мешканців. Фактично ж на території громади мешкає близько 70 тисяч людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *