Українським морякам, які через карантин не можуть вилетіти додому, продовжать контракти

У зв’язку із запровадженням у світі та в Україні заходів із недопущення розповсюдження захворювань спричинених коронавірусною хворобою Covid-19 та прийняттям Кабінетом Міністрів України рішення щодо запровадження карантину на всій території України Мінінфраструктури продовжує терміни дії кваліфікаційних документів моряків, що перебувають у рейсі, видані від імені України відповідно до положень Конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року, з поправками, строки дії яких спливають у березні, квітні та у травні 2020 року.

Як повідомили в Міністерстві інфраструктури, такі документи вважаються продовженими на строк не більше 3-х місяців з дати закінчення строку їх дії, за умови узгодження такого продовження країною прапора судна та обов’язкового продовження судновласником трудового контракту з моряком.

З таким листом 23 березня Мінінфраструктури звернулось до Генерального секретаря Міжнародної морської організації (ІМО) (лист від 23.03.2020 № 890/46/14-20).

“У разі продовження за таких обставин трудового контракту, судновласник зобов’язаний поінформувати Морську адміністрацію та Міністерство інфраструктури України на електронні адреси: psc.ua@marad.gov.uam.melnyk@mtu.gov.ua. Повідомлення повинно містити такі дані: назва судновласника, назва та номер ІМО судна, ПІБ моряка, посада на борту судна, реквізити кваліфікаційних документів або їх скановані копії, копія продовженого трудового контракту”, – йдеться в офіційному роз’ясненні.

Нагадаємо, 25 березня український Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації до 24 квітня 2020 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *