Правосуддя по-одеськи: скандальний суддя Глуханчук знову очолив окружний адмінсуд

Судова реформа фактично загальмована на рівні Вищої ради правосуддя, а корумповані служителі Феміди почуваються безкарними. Така нестабільна ситуація найболючіше впливає на окремі регіони, де історично процвітають справжні суддівські картелі. Як виглядає правосуддя по-одеськи? Дізнавався роект “СтопКор”.

70% населення судам не довіряє та вважає її однією з найкорумпованіших дежавних установ, – дослідили журналісти проєкту. Судову реформу Зеленського провалено. ВРП блокує створення комісій, які мали б очистити корумповану суддівську владу. Щоб перевірити, чи справді всі судді нечесті на руку, вони провели експеримент. Обрали п’ятьох одеських суддів: Погорєлову, Попревич, Єщенко, Танасогло та Димерлій і перевірили їх на доброчесність.

“Варто пригадати події 2017 року, коли правоохоронці зупинили водія дорогої автівки в нетверезому стані. Чоловік ледве тримався на ногах та відверто грубіянив патрульним. Бо, звісно ж, коли ти голова Одеського окружного адміністративного суду, закони тобі не писані. За цей інцидент керманичу суду Олегу Глуханчуку всього лише винесли догану. Тобто його не лише не покарали, а й наприкінці 2019 року знову майже одноголосно обрали головуючим”, – повідомляють автори розслідування.

Що саме дізнались журналісти –  у відео від “Стоп. Корупції”

One thought on “Правосуддя по-одеськи: скандальний суддя Глуханчук знову очолив окружний адмінсуд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *