У Затоці продовжується незаконне будівництво на пісках “Сонячної” та “Лиманська”

У курортному селищі Затока набирають оберти “пляжні війни” – на заарештованих будівництвах відновили роботи, незважаючи на рішення суду про заборону будь-яких робіт.

Про це повідомляє “Думська”.

Так, 13 березня в курортному селищі Одещини було неспокійно. Громадські активісти протистояли незаконній забудові пляжів одразу у двох місцях.

Просто на піску в районі станції “Сонячна” очевидці помітили будівельну техніку, яка рила котлован. Активісти зупинили роботи і викликали поліцію. А ось на станції “Лиманська”, де нещодавно протестувальники вже ламали капітальну споруду, будівельні роботи поновилися з подвійною швидкістю вже 16 березня.

Є рішення суду про заборону будь- яких робіт і арешт ділянки. Незважаючи на це, сьогодні у черговий раз упіймали будівельників. Несподіванкою стала реакція прокуратури, її представники приїхали разом з поліцією. До цього дня ніякої реакції прокуратури ми не спостерігали”, – відмічають активісти, які регулярно проводять протести проти забудови затоківських пляжів.

Правоохоронці, прибувши на місце, вилучили у будівельників інструмент, а їх самих доставили до відділку, – для пояснень.

Проте, дивовижну завзятість проявляє забудовник, що вирішив незаконно звести капітальна будівля на пляжі станції “Лиманській” в селищі Затока. Попри те, що нещодавно поліція затримала робітників і вилучила у них інструменти, сьогодні, 16 березня, будівництво знову поновилося.

Є заборона суду на проведення будівельних робіт, але зараз будівельники вже приступили до обробних робіт на фасаді. Ми знову викликали поліцію. Побачивши, правоохоронців, будівельники намагаються втекти”, – розповіла “Думській” мешканка селища Алла, що виступає проти будівництва.

Нагадаємо, частину пляжу в районі “Лиманської” залили бетоном минулого року, а нещодавно там вигнали перший поверх капітальної будови. Судячи з цегляної кладки, планували зробити чотири приміщення. На огорожі є табличка, яка повідомляє, що на пляжі будують вбиральню. Жителі селища переконані: це просто прикриття для захоплення ділянки узбережжя, тим більше дозволів на капітальну будівлю все одно немає.

Орендарем цього пляжу є Наталія Чудакова – дружина підприємця Олександра Чудакова, який разом з екс-начальником одеської поліції Головіним фігурував у справі про зникнення сигарет на 50 мільйонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *