В Одеській області матір змушувала трьох дітей жебракувати

З початку року з вулиць Одеси та інших населених пунктів області поліцейські забрали 20 дітей, які займалися бродяжництвом та жебракуванням або були залишені без догляду дорослих.

У відділі ювенальної превенції ГУНП в Одеській області, співробітники якого опікувалися долею малечі, кажуть, що більшість із них опинилися на вулиці через непорозуміння в родині. Дорослі не переймалися проблемами своїх дітей, втратили з ними емоційний зв’язок, і ті подалися на пошуки «своїх». А двоє братиків 5-ти та 10-ти років із чотирирічною сестричкою взагалі були використані для жебракування матір’ю.

Безперечно, безвідповідальність батьків  не залишилась поза увагою поліцейських і всі вони були притягнуті до відповідальності за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо виховання дітей згідно зі статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На перший раз – це штрафні санкції до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Однак слід зауважити: якщо ситуація в родинах залишиться незмінною, покарання може дійти аж до позбавлення найціннішого – дітей.

У відомстві Нацполіції в Одеській області додають: застереження поліцейських не для залякування тих, хто припустився помилок. У першу чергу, це привід для кожного замислитися, «а чи все гаразд у нашій родині», і запитати про це у своєї дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *