Як витратили інфраструктурну субвенцію громади на Одещині?

За 2019 рік для об’єднаних територіальних громад із державного бюджету виділили субвенцію у розмірі 2,1 млрд гривень. Кошти призначалися для розвитку інфраструктури громад.

28 одеських ОТГ розділили між собою суму у 117,195 млн грн, повідомили в Одському регіональному офісі Програми “U-LEAD з Європою”.

Протягом чотирьох років ОТГ за кошти інфраструктурної субвенції реалізували майже 9,5 тисяч проектів. За підтримки держави у містах і селах об’єднаних громад почали відбуватися зміни, яких не бачили роками: там будують і ремонтують школи, дитячі садки, амбулаторії та ФАПи, заклади культури і спорту, ЦНАПи, водогони та дороги, купують спеціалізований транспорт, там планують свій розвиток на десятиліття. І це далеко не повний перелік позитивних змін в спроможних громадах. Тому альтернативи реформі місцевого самоврядування, децентралізації бути не може. Завдання на цей рік – покрити усю територію України громадами, здатними надавати якісні і доступні послуги людям”, – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Згідно із законодавством, чим більшу кількість населення та територію має ОТГ, тим більші кошти їй виділялися. Найбільшу суму отримала Куяльницька громада – вона витратила 12 млн 326 тисяч грн на 11 проєктів. Шість із них стосувалися реконструкції мережі освітлення вулиць, чотири були щодо ремонту доріг, і один проєкт – закупка трактору з оснащенням для місцевого КП на суму в 4,7 млн гривень.

Авангардівська ОТГ витратила 1 млн 721 тисячу грн на реалізацію двох проектів: будівництво тротуарної доріжки в Авангарді та капітальний ремонт дороги на вулиці Центральна у Прилиманському.

Балтська ОТГ розподілила 10 млн 617 тисяч грн. на п’ять проектів з ремонту доріг, один з ремонту тротуару і на будівництво волоконно-оптичної лінії зв’язку між Балтою та селами громади.

Березівська ОТГ використала 995 390 гривень, щоб придбати обладнання для земельних робіт. Біляївська ОТГ за 1 млн 863 тисячі грн купила для місцевого комунального підприємства дорожну комбіновану машину з піскорозкидальним, поливомийним і плужно-щітковим обладнанням.

У Великомихайлівській ОТГ на 5 млн 194 тисячі грн. реалізували два проекти з реконструкції мереж вуличного освітлення, придбали шкільний автобус за 1.7 млн грн., зробили капітальний ремонт водогону у селі Великомарівка і відремонтували вулицю в селі Гребеники. Також понад півмільйона спрямували на ремонт амбулаторії, і майже 300 тисяч – на ремонт адміністративного приміщення у селі Стоянове.

Вилківська ОТГ отримала 3 млн 468 тисяч грн., які витратила на шість проектів: капітальний ремонт дитсадків «Колосок» села Мирне і «Золота рибка» у місті Вилкове, ремонт міської бібліотеки, капремонт частини будівлі місцевої інфекційної лікарні і двох будинків кільтури – Вилківського і Мирненського.

Дальницька ОТГ витратила 3 млн 206 тисяч грн. на капітальний ремонт водопостачання і на купівлю трактора для КП «Південний берег».

Затишанська ОТГ придбала комунальну техніку на суму 1 млн 399 тисяч гривень. Знам’янській ОТГ виділили 3 млн 993 тисячі грн. на капремонти водонапірних башт і ремонти будинків культури у селах Знам’янка, Цибулівка і Новопетрівка Друга.

Коноплярська ОТГ розділила субвенцію у 2 млн 953 тисячі грн. на вісім проектів з ремонту доріг, на ремонт водогону та реконструкцію котельні Богунівського навчально-виховного комплексу, яка обійшлась найдорожче – понад 800 тисяч грн.

Красносільська ОТГ витратила 4 млн 354 тисячі грн на 8 проєктів з ремонту вуличного освітлення у селах Красносілка, Ілічанка та Іванове. У Кілійській ОТГ на ремонт доріг і тротуарів міста витратили 4 млн 963 тисячі грн.

Лиманська ОТГ спрямувала 3 млн 984 тисячі гривень на благоустрій дошкільного підрозділу Трапівського НВК у селі Новоселиця і на ремонт вулиць у селі Лиман.

Любашівська ОТГ закупила для місцевого КП обладнання та спецтехніку за 1 млн 586 тисяч грн.

Маразліївська ОТГ на 4 млн 934 тисячі грн придбали автогрейдер і відбудували спортивний майданчик зі штучним покриттям у Маразліївці.

Маяківська ОТГ витратила 9 млн 880 тисяч на реконструкцію дитсадочку «Перлинка» у селі Удобне.

Мологівська ОТГ за 4 млн 751 тисячу грн здійснили 2 проєкти: більшість коштів пішла на будівництво шкільного закладу у селі Випасне, на решту купили екскаватор-навантажувач.

Новокальчівська ОТГ спрямувала 1 млн 725 тисяч грн на сім проектів: придбання спецтехніки, три проєкти з ремонту вуличного освітлення і ще три з ремонту водопостачання.

В Окнянській ОТГ за 6 млн 865 тисяч грн зробили капремонт дороги і водорозподільної мережі, капремонт закинутої будівлі у селищі Окни, і капітальні ремонти будинків культури в селах Ставрове, Топали і Маяки.

Розкітівська ОТГ придбала спецтехніку і зробила капремонт Анатолівського навчально-виховного комплексу на суму 2 млн 321 тисячу грн.

У Старокозацькій ОТГ на 3 млн 488 тисяч грн придбали спецтехніку і сміттєві баки, а також зробили проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію будинку культури у селі Крутоярівка і двох спортмайданчиків у селах Козацьке і Петрівка.

Таїровська ОТГ витратила субвенцію у 2 млн 983 тисячі грн на ремонт доріг у житлових масивах «Червоний хутір» і «Чорноморка-2».

У Тузлівській ОТГ за 1 млн 273 тисячі грн купили трактор і збудували артезіанську свердловину в селі Лебедівка.

Цебриківська ОТГ спрямувала 2 млн 131 тисячу грн на покупку автогідропідіймача для КП «Ринок Цебриківський».

Шабівська ОТГ отримала 6 млн 716 тисяч грн для придбання спецтехніки: сміттєвоза, муловсмоктувального автомобіля і генератора.

У Ширяївській ОТГ за 4 млн 163 тисяч грн зробили капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Садова в смт Ширяєве.

Яськівська ОТГ отримала 3 млн 332 тисячі грн і реалізувала два проєкти: капремонт вуличного освітлення у Яськах і придбання комунальної спецтехніки.

Джерело: https://decentralization.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *