Поліція підозрює чиновників Одеської мерії у розкраданні коштів на реконструкції історичного центру

В Одесі поліція розслідує факт привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час ремонтно-реставраційних робіт будівель в історичній частині міста.

Як дізналася СИЛА ГРОМАД, це випливає з постанови Київського районного суду про доступ слідства до низки документів, якою задоволено відповідне клопотання.

Згідно з клопотанням, справу відкрито за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах посадовцями мерії, які зловжили своїм службовим становищем. Також у документі фігурує один з депутатів Одеської міської ради, посадовці Управління капітального будівництва міськради, які уклали низку договорів з підприємством ТОВ «Строй-Еліт».

Йдеться про договори на проведення ремонтно-реставраційних робіт в історичному центрі міста – будівлі-пам’ятки архітектури на вул. Пушкінській, 2 (вартість робіт 1,635 млн грн), по вул. Рішельєвська, 11 (12,601 млн грн) та ін.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до оригіналів таких документів: установчі, статутні документи ТОВ «Строй-Еліт», договори про закупівлю підрядних робіт за державні кошти з управлінням міськради, акти виконаних робіт тощо.

Слідчий просив розглянути клопотання без повідомлення представникам ТОВ, посилаючись на реальну загрозу зміни або знищення запитуваної інформації та документів.

Єдиним засновником і директором ТОВ «Строй-Еліт» є Аркадій Дашевський.

Раніше компанія перемагала в інших тендерах УКБ. Наприклад, у травні 2017 року уклала угоду на ремонтно-реставраційні роботи будинку на Дерибасівській, 4, а у жовтні 2019 року суму “відкоригували” на 21,5 млн. грн.

Всього з червня 2017 року компанія “Строй-Еліт” виграла вісім тендерів, оголошених управління капбудівництва, отримавши з бюджету Одеси понад 106 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *