Таїровська громада не увійшла до проєкту “великої Одеси”

Одеська ОДА передала до Міністерства розвитку громад і територій оновлений проєкт перспективного плану формування ОТГ Одеської області. 

Як повідомили у спрес-службі адміністрації, він включає нові пропозиції по 16 районам області, консультації з представниками яких відбулися 24 и 27 січня.

Міській раді Одеси так і не вдалося відстояти варіант з розширенням обласного центру: до його складу не увійде жодне сусіднє село, хоча муніципалітет претендував на поглинання 26 населених пунктів, які з ним межують.

Хасаєв

У Таїровській селищній об”єднаній громаді впевнені: зараз можна констатувати, що ОТГ відбулася. І нагадують, що її існування стало можливим завдяки Хасану Хасаєву, який, поступившись власними амбіціями, заради порятунку незалежності громади, ініціював її створенння і проведення дострокових виборів. На жаль, Хасан Гарунович не дожив до теперішнього дня, його серце зупинилось вранці 24 січня 2020 року.

Таїровська громада володіє справжніми унікальними можливотями: це й вдале географічне розташування з виходом до моря, і близькість до обласного центру, і родюча земля з різнобарв”ям виноградників, які разом з яскравою виноробною історією можна використовувати для розвитку туризму.  Та найголовніша цінність – це освічені, працьовиті і підприємливі люди.

Тепер головне завдання полягає в тому, щоб виправдати отриману довіру: успішно використати сильні сторони і водночас вирішити низку проблем, які накопичувалися тривалий час, не “розбазарити” таїровський бюджет, а разом з ним і надію на краще життя.

За матеріалами “Південна Медіа Мережа”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *