Кілійці на Водохреща купалися в Дунаї

З кожним роком зростає кількість кілійців, бажаючих долучитися до купання йорданською водою, яку їм замінюють води Дунаю. 19 січня, на свято Богоявлення, чимало городян зібралися на березі річки Дунай, аби долучитися до православного свята.

Духовенство, серед яких благочинний храмів Кілійського округу, настоятель Свято-Миколаївського храму протоієрей Михайло Павлишин у співслужінні протоієрея Вячеслава Герасименко, настоятеля Свято-Покровського храму і протоієрея Василя Готліба, настоятеля Свято-Дмитрівського храму, провели обряд освячення води.

Серед сміливців, які виявили бажання здобути в водах Дунаю фізичну силу, були чоловіки, жінки, молодь і малеча. Серед них і родина Рибакових. Поки мама Людмила разом з сестричкою і молодшим з Рибакових очікувала на березі, середні Артем і Максим разом з татом в цьому році вперше поринули в Дунай. Незважаючи на вогкий вітер, водохресні купальники виглядали щасливими.

Вихованці недільної школи Свято-Миколаївського храму радо пригощали гарячим чаєм з печивом всіх бажаючих зігрітися. Співробітники ДСНС і медики забезпечували безпеку городян. Благочинний протоієрей Михайло повідомив про проведення у храмах міста благодійний збір коштів на установку пірсу, який дозволить в майбутньому забезпечити комфортні умови пірнальникам.

Авторка – Анна Булій

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *