У Кілійській ОТГ затвердили вартість харчування дітей в школах і дитсадках

На сесії Кілійської міської ради затвердили вартість харчування малюків у дитячих садках. Також встановили вартість в шкільних їдальнях для учнів.

Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».

Так, сніданок, обід і полуденок в дитячих садах на 2020 рік затвердили в розмірі 28 грн в день, причому в Кілії 60% будуть оплачувати батьки, а 40% компенсує місцевий бюджет. У селах навпаки: 40% – батьківська плата, а 60% – кошти місцевого бюджету.

Крім того, затверджено список пільговиків. Безкоштовно годуватимуть дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей з малозабезпечених сімей, дітей учасників бойових дій і ООС. Також від оплати звільнені сім’ї, сукупний дохід яких за попередній квартал не перевищив рівня забезпечення прожиткового мінімуму. Знижка 50% передбачена для дітей з багатодітних сімей.

Крім того, міськрада визначила додаткові пільгові категорії маленьких жителів Кілії, які мають право на безкоштовне харчування. Так, в цю категорію потрапляють учні 1-4 класів, діти з інвалідністю, діти учасників бойових дій і операції ООС. Вартість харчування в 2020 році встановлена ​​в розмірі 5 гривень для пільгової категорії учнів 1-4 класів. 10 гривень – для дітей з малозабезпечених сімей, які навчаються в 1-4 класах; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей-сиріт; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах; дітей з інвалідністю; дітей учасників бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції і учасників операції Об’єднаних сил. І 3 гривні – для пільгової категорії вихованців груп продовженого дня. Ця вартість буде компенсована з міського бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *