Порушення авторських прав: в Одесі митники конфіскували підробку відомої іграшки

Одеська митниця виявила та вилучила майже 8 тисяч контрафактних кубиків Рубіка. Ці головоломки були марковані знаком, який можна сплутати зі знаком компанії Rubik`s Brand Limited, котра випускає «офіційні» іграшки.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

За його словами, цей контрафакт міг витіснити з ринку офіційну продукцію на суму 3 млн грн. Тепер долю конфіскованих головоломок вирішуватиме правовласник.

За фактом переміщення товарів через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності (ст. 476 Митного кодексу) складено протокол.

Кубик Рубіка — це популярна механічна головоломка, винайдена у 1974 році угорським скульптором Ерньо Рубіком. Вважається, що з того часу у світі були продані сотні мільйонів кубиків Рубіка, як оригінальних, так і аналогів. Головоломка в початковому варіанті являла собою пластмасовий куб 3x3x3 з 54 видимими кольоровими наклейками, грані якого здатні обертатися навколо трьох внутрішніх вісей куба. Завдання гравця полягає в тому, щоб повертаючи грані куба, повернути його у первісний стан, коли кожна з граней складається з квадратів одного кольору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *