Більше вибору й смаку: з березня у всіх одеських школах змінять систему харчування

Усі школи Одеси планують перевести на нові системи харчування. Це може статися вже з 1 березня 2020 року, повідомила директорка міського департаменту освіти Олена Буйневич.

Зараз в мерії створюють робочу групу, яка повинна прорахувати і знайти ідеальні варіанти для всіх навчальних закладів. За словами Буйневич, до групи увійдуть чиновники, депутати, лікарі-педіатри або дієтологи, а також, фахівці, які мають досвід організації харчування і зацікавлені у вирішенні цього питання батьки школярів.

Свої пропозиції можна залишити під постом очільниці міської освіти в Facebook. Нові форми харчування вже пройшли апробацію в декількох одеських школах. Зокрема, в Європейському ліцеї, 125-й школі та гімназії №9 є шведський стіл. На впровадження шведського столу в Європейському ліцеї, наприклад, витратили близько 700 тисяч гривень, а в 125-й школі – в районі 250 тисяч.

Безкоштовно в Одесі отримують харчування в школах молодші класи і діти пільгових категорій. У майбутньому році в мерії планують підняти вартість сніданків та частину витрат покласти на батьків. Постачальні компанії, у яких мерія замовляє дану послугу, пропонують збільшити ціну одного сніданку з 10 до 24 гривень. При цьому місто зможе оплачувати 10 гривень за один сніданок, а 14 – батьки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *