В Арцизькому районі мають утворитися три ОТГ замість однієї

Арцизький міський голова Володимир Міхов вважає недоцільним створення на території Арцизького району єдиної громади в межах всього району.

Про це повідомили в Одеському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Як зазначають в АМУ, в попередньому варіанті “Перспективного плану формування ОТГ Одеської області”, розробленим Одеською ОДА в 2015 році, передбачалося створення трьох ОТГ на території Арцизького району: Арцизької міської, Виноградівської і Новоіванівської сільських ОТГ.

Натомість оновлений документ, поданий для розгляду Кабінету Міністрів у грудні 2019 року, попередньої конфігурації вже не передбачає. На карті Одещини майбутня Арцизька ОТГ охоплює всю територію теперішнього району.

В Асоціації міст переконують: попередній варіант виглядав більш прийнятним, до того ж, він відповідає як Закону про добровільне утворення громад, так і методиці формування спроможних ОТГ.

Ми бачимо, що в останньому варіанті перспективного плану передбачена одна Арцизька міська ОТГ, але зовсім не врахована відсутність доріг з твердим покриттям від віддалених населених пунктів до центру громади, а також відстань – понад 30 кілометрів, що порушує принципи формування спроможних ОТГ в частині доступності, для надання як публічних, так і соціальних послуг. Приміром, швидка допомога чи пожежна мають прибувати в максимально скорочений проміжок часу“, – розповів консультант з юридичних питань Одеського РВ АМУ Юрій Ямковой.

Таким чином, в організації підтримують позицію Арцизького міського голови Володимира Міхова про утворення майбутньої Арцизької ОТГ у складі м. Арциз та наступних сільських рад: Павлівської, Надеждівської, Долинівської, Вознесенської, Ново-Капланської, Мирнопольської, Веселокутської, Теплицької та Прямобалківської.

Це 7 з 18 сільських рад нинішнього Арцизького району.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *