Митно-прикордонна служба США перевірила безпеку кордону в Одеському аеропорту

Делегація представників митно-прикордонної служби США провела в Одесі зустріч з українськими колегами в рамках Програми експортного контролю та безпеки кордонів (ExBS).

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

Метою візиту стало поліпшення і вдосконалення системи безпеки державних кордонів України, ефективна реалізація широкого спектра технічних рекомендацій та обмін корисним досвідом. Делегацію очолив керівник Програми ExBS Метью Болдін.

Робота проходила протягом трьох днів на базі відділу прикордонної служби «Одеса-аеропорт». Представники США поетапно розглянули порядок функціонування пункту пропуску для авіаційного сполучення. Вони ознайомилися з організацією оформлення пасажирів, критеріями відбору персоналу, його підготовкою для подальшого проходження служби. Сторони обговорили практичну протидію протиправній діяльності на державному кордоні, реагування на нестандартні ситуації, взаємодія ДПСУ, роботу кінологів та інше.

Правоохоронці влаштували перевірку спритності службової собаки на виявлення наркотичної речовини, носій якої приховали в одязі одного з делегатів. Свою роботу пес виконав на відмінно, як то кажуть граючи, що викликало захват у гостей. Представники США наприкінці візиту залишили позитивний відгук про організацію служби своїх українських колег. Вони відзначили взаємодію з іншими правоохоронними органами, співпраця з Інтерполом.

Американці надали конкретні рекомендації, подякували за відкритість і щирість у спілкуванні і висловили готовність до подальшої співпраці. Начальник Південного регіонального управління полковник Сергій Мул зазначив, що обмін досвідом важливий для впровадження нових проектів в охороні державного кордону України, реформування Держприкордонслужби і приведення її роботи до стандартів НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *