Розслідувати причини пожежі в Одесі буде комісія Кабінету Міністрів

Відповідне розпорядження було прийнято 6 грудня на позачерговому засіданні Уряду.

«Співчуваю родинам загиблих та всім постраждалим в цій жахливій трагедії. Пожежі в Одесі стали не надзвичайними ситуаціями, а систематичними випадками, які забирають життя людей. Ми маємо встановити причину, чому так склалось. Всі винні будуть покарані за всією суворістю закону, незважаючи на їх посади чи статус», — сказав Прем’єр-міністр України  Олексій Гончарук.

Комісія має встановити причини пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Про результати розслідування Комісія доповісти Уряду до 20 грудня 2019 року.

До її складу увійшли перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, Міністр освіти і науки Ганна Новосад, Міністр розвитку і економіки Тимофій Милованов, Міністр розвитку громад Альона Бабак, Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, Міністр соціальної політики Юлія Соколовська, Голова ДСНС Микола Чечоткін, Голова Нацполіції Ігор Клименко та представники Одеської облдержадміністрації.

Прем‘єр-міністр також дав розпорядження ДСНС провести позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об‘єктах підвищеного ризику, де постійно перебуває велика кількість людей.

Тим часом у зв’язку з масштабною пожежею оголосили траур 5-6 грудня у всій Одеській області.

Нагадаємо, в даний час невідома доля 14 осіб, в числі яких кілька студентів, співробітники коледжу та Інституту морської біології – його директор Борис Александров і секретар Галина Іванович.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, в центрі Одеси, на вулиці Троїцькій, 25, спалахнула пожежа в шестиповерховому будинку – пам’ятці архітектури, в якому знаходяться декілька навчальних закладів. За словами очевидців, люди, рятуючись від пожежі, вистрибували з вікон. Одна з них – 17-річна студентка з Кілійського району, ще 14 людей, ймовірно, перебувають під завалами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *