Крижанівку з майбутньої Фонтанської ОТГ “викинув” депутат Саутьонков – заява Крупиці

Голова Крижанівської сільської ради Наталя Крупиця опублікувала офіційне звернення до жителів сіл Крижанівка і Ліски, стосовно конфігурації майбутньої Фотанської об’єднаної громади. 

Відповідна заява з’явилася на сайті Крижанівської сільради 30 листопада.

Очільниця Крижанівки має на меті припинити численні спекуляції навколо об’єднання ОТГ, а тому нагадала тривалий процес перемовин із селами, що межують з Крижанівкою. Чотири роки тому сусідня Фонтанка запропонувала Крижанівці і Новій Дофінівці створити ОТГ. Тоді Крижанівка погодилася, а Нова Дофінівка відмовилася від об’єднання.

Після цього Фонтанка запропонувала об’єднатися з Олександрівкою. І Крижанівська сільська рада знову підтримала ініціативу. Заради майбутнього, як повідомила Наталія Крупиця, місцева влада забула про амбіції і погодилися з тим, що Фонтанка буде центром громади.

“Ми чесно виконували зобов’язання і йшли до об’єднання, створюючи інфраструктуру для майбутньої ОТГ – кращий в області ЦНАП, базу під комунальне підприємство (купили сміттєвоз, трактор, збиральну техніку, виділили земельну ділянку для створення будівництва бази КП) і багато іншого”, – написала голова села.

Тим часом, в останній момент увесь процес об’єднання був віроломно і  без пояснення причин зруйнований окремими ініціаторами об’єднання, – стверджує голова Крижанівки. Формальним приводом для цього стало рішення Новодофінівської сільради про бажання об’єднатися у Фонтанську ОТГ.

Зі свого боку Крижанівка сказали – добре, ми ЗА Нову Дофінівку, але і Олександрівку, з якої був пройдений довгий шлях викидати з процесу непорядно! Ми запропонували об’єднуватися вчотирьох – адже якщо всі хочуть бути разом, то це був би найбільш логічний і правильний з точки зору моралі і закону крок! Однак подальші події вже не вкладалися в будь-яку логіку.

Наші вчорашні партнери спочатку ініціювали процес об’єднання без Олександрівки, а врешті-решт – і без Крижанівки! Більш того, Новодофіновскі депутати, які (нагадаю) захотіли приєднатися до Фонтанської ОТГ в останній момент, раптом приймають рішення про те, що вони ПРОТИ об’єднання в форматі 4-х! А 26 листопада відбуваються події, після яких стає ясно, що вся ця комбінація була заздалегідь спланована”, – переконана пані Крупиця.

Фонтанська сільська рада приймає рішення про те, що буде об’єднуватися тільки з Дофінівкою, і в цей же день на сесії в облраді з подачі депутата Віталія Саутьонкова приймається рішення про зміну перспективного плану з внесенням в нього Фонтанської ОТГ в складі Фонтанки і Нової Дофінівки.

“В той день я дуже хотіла подивитися в очі Віталію Саутенкову і запитати: Як Ви могли зрадити Крижанівку і Олександрівку?! Ви говорите, що «категорично проти будь-яких об’єднань без згоди жителів, особливо якщо справа стосується Вашого округу», так може Ви просто забули, що Ваш округ – це не тільки Фонтанка, але і Крижанівка, і Олександрівка ?! Якби Ви дійсно думали про людей, Ви б не забували про 1566 жителів Фонтанки, про 1 745 жителів Олександрівки та про 1672 жителів Крижанівки, які поставили свої підписи за загальне об’єднання! Якби Ви дійсно думали про людей, Ви б зробили все для того, щоб прибрати суперечності і об’єднати всі чотири громади. Ось тоді б Ви показали себе зрілим політиком, думаючим про людей, а не хлопчиськом, який образився на те, що його не обрали до Ради. І не треба, Віталій Миколайович, тепер намагатимуться перекласти з себе відповідальність за виниклу загрозу приєднання Крижанівки до міста! Саме ВАШ проект рішення, прийнятий облрадою, створив умови для приєднання Крижанівки до Одеси!”, – обурена очільниця Крижанівської сільради.

У своєму відкритому зверненні пані Крупиця нагадала, як влада Одеси одного разу вже пробувала приєднати до себе Крижанівку.  На її переконання,  Крижанівка – сильне село, яке має стати частиною об’єднаної громади з сильними партнерами. В даному разі, місцева громада стала заручницею чиїхось політичних ігрищ.

Нагадаємо, Віталій Саутьонков є депутатом Одеської обласної ради від партії “Оппоблок”.

Місцева влада обіцяє не зупинятися, і збирається відстоювати свою позицію на всіх рівнях, аж до Кабінету Міністрів.

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *