Пацієнток Одеського онкодиспансеру знімали на відео і транслювали на порносайт

В Одеському обласному онкологічному диспансері на Слобідці у кабінеті гінекології півтора року працювала прихована камера. Згідно з постановою Київського районного суду Одеси, таємну зйомку проводили з початку 2018 року по квітень 2019 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в кабінеті лікаря перебувала прихована камера, яка проводила зйомку проведення УЗД. При цьому пацієнтам не повідомляли про наявність камери і відеофіксації.

«Пацієнтів не повідомляли про наявність камери відеоспостереження та про здійснення відеофіксації проходження процедури УЗД», – сказано в ухвалі Київського районного суду Одеси від 20 листопада.

Одна з пацієнток подала заяву в поліцію, побачивши відео з собою на порнографічному сайті. З’ясувалося, що кадри з гінекологічного кабінету за гроші продавали через інтернет за кордон. Правоохоронці провели обшуки у самого лікаря і ще однієї людини, причетної до розповсюдження відео.

Були знайдені флешки, жорсткі диски з відео, знятими прихованою камерою. На них накладено арешт, порушено кримінальну справу за статтею про виготовлення і розповсюдження порнографії.

За словами головлікаря онкодиспансеру, його співробітники до інциденту не причетні. Йдеться про приватний кабінет, який орендували на території медустанови.

На жаль, контролювати роботу на орендованій території керівництво диспансеру згідно з законом немає права», – пояснив головлікар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *