В Лиманській громаді чекають продовження ремонту дороги до курортів

У Татарбунарському районі триває ремонт місцевої автодороги С-16-24-05 Білолісся – Приморське – Рассейка, яка веде до курортних селищ.

Роботи здійснює одеська компанія «Автомагістраль-Південь», спеціалісти якої працюють на ділянці в районі села Трапівка. До початку ремонту цей відрізок дороги був у вкрай незадовільному стані. Дорога, фактично, складалася з одних ям і вибоїн. В компанії повідомили, що вони ремонтують ділянку автодороги довжиною в 3,24 кілометра. Хоча майже увесь шлях до Рассейки, який налічує 30 кілометрів, потребує невідкладного ремонту.

25 вересня 2019 року Лиманська сільська рада, по чиїй території пролягає аварійна дорога, офіційно звернулася до голови Одеської обласної державної адміністрації щодо врахування ремонту цього автошляху при складанні обласного бюджету на 2020 рік.

Турбуємося про те, щоб наші мешканці змогли користуватись якісною дорогою, а також в будь-який час їхні родичі, гості чи туристи змогли приїжджати до нас по відремонтованій дорозі. 5 листопада надійшла відповідь від виконуючого обов’язки голови Одеської облдержадміністрації Віталія Свічинського, що ремонтні роботи дороги Білолісся-Приморське-Рассейка будуть включені до плану робіт на наступний 2020 рік. Хочу щиро подякувати керівництву Одеської ОДА та сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю”, – повідомив СИЛІ ГРОМАД Лиманський сільський голова Василь Резніченко.

Наразі роботи на першій ділянці майже завершено: облаштували основу з піщано-щебеневої суміші, поклали вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальту товщиною в 5 сантиметрів. Крім цього, заплановано відновлення всіх водопропускних труб і облаштування узбіч, – стверджують в підрядній організації.

Тим часом, подальшого відновлення дороги чекають не лише сільські мешканці, а й численні відпочивальники, які через “непропускну спроможність” цього шляху відмовлялися приїздити влітку на відпочинок. Тоді як чорноморські курорти Катранка й Рассейка є унікальними за своїми природними якостями, – туристичний потенціал цього морського узбережжя повністю не розкритий саме через погану інфраструктуру.

Лиманська ОТГ

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *