Сімох працівників одеського СІЗО звинуватили у порушенні прав неповнолітніх

Про це повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

Дотримання прав дітей в місцях несвободи перебуває під постійним контролем органів прокуратури Одещини. Так, через отримання у серпні – вересні 2019 року тілесних ушкоджень неповнолітніми ув’язненими, прокурори виїхали до Одеського слідчого ізолятору для перевірки фактів неналежного утримання неповнолітніх.

Під час перевірки співробітники прокуратури зустрілися із неповнолітніми, які тримаються в слідчому ізоляторі та перевірили умови їх перебування. Як виявилось, в місцях позбавлення волі не забезпечено належної охорони, режиму та умов тримання, не створено відповідного санітарно-побутового забезпечення, медичного обслуговування взятих під варту підлітків. Послаблено нагляд за такими особами та індивідуально-профілактичну роботу з ними”, – повідомили в прокуратурі.

Аби попередити порушення в подальшому, прокуратура області внесла вказівки начальнику установи, за результатом розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 винних осіб.

Крім того, за фактами отримання неповнолітніми тілесних ушкоджень Малиновським відділом поліції розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 120 КК України.

Загалом упродовж 2019 року ювенальні прокурори на адресу керівництва Одеського та Ізмаїльського слідчих ізоляторів внесли 12 документів реагування, за розглядом яких до відповідальності притягнуто 7 службових осіб, та скасовано 3 незаконних акти, про накладення на неповнолітніх дисциплінарних стягнень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *