На Одещині визначили громади з найкращим благоустроєм

Підсумкове засідання обласної конкурсної комісії з проведення обласного конкурсу «Сільські, селищні ради та об’єднані територіальні громади найкращого благоустрою в 2019 році», яке провів голова комісії Юрій Димчогло, відбулося 15 жовтня.

Учасники засідання заслухали керівників робочих груп про підсумки огляду територій сільських, селищних рад та об’єднаних територіальних громад північних, центральних і південних районів Одеської області, а також ознайомилися з презентаціями учасників з розвитку інфраструктури та поліпшення благоустрою в населених пунктах. За пропозицією депутата Одеської обласної ради і члена конкурсної комісії Дмитра Чапіра, до Положення внесуть обов’язкові вимоги до учасників конкурсу і претендентів на перемогу – наявність у громадах своїх або типових правил благоустрою відповідно до законодавства.

Також члени обласної конкурсної комісії підтримали пропозицію про внесення змін до Положення про щорічний обласний конкурс, враховуючи чисельність населення і обсяг місцевих бюджетів сільських, селищних рад або ОТГ, рекомендованих для участі в конкурсі.

В результаті, визначені по три громади-переможця в кожній зоні Одеській області – північні, центральні і південні райони.

Серед сільських рад, перші місця в трьох зонах здобули:

Івашківська сільрада Кодимського району;

Мигаївська сільрада Великомихайлівського району;

Новосельковска сільрада Саратського району.

Серед селищних рад перші місця здобули:

Савранська селищна рада Савранського району;

Чорноморська селищна рада Лиманського району;

Березинська селищна рада Тарутинського району.

Серед ОТГ з позначенням номінанта «Найкращий населений пункт», перемогли:

село Салгани Шабська сільська ОТГ Білгород-Дністровського району;

село Мардарівка Куяльницька сільська ОТГ;

село Шеров Коноплянської сільської ОТГ Іванівського району.

Як повідомили в обласній раді, вручення нагород переможцям конкурсу традиційно відбудеться на урочистому зібранні з нагоди професійного свята – Дня місцевого самоврядування.

Бюджет конкурсу в цьому році становить близько 2,5 млн. грн..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *