В Татарбунарах витратять майже 0,5 млн гривень на забезпечення інтернетом сільських шкіл і дитсадків

Відділ освіти Татарбунарської райдержадміністрації через відкриті торги вибере інтернет-провайдера для навчальних закладів району. На ці цілі з державного бюджету у вигляді субвенції виділять до 490,62 тис. грн, випливає з матеріалів сайту Prozorro.

У складі закупівлі – два лоти. У перший – вартістю 327,08 тис. грн – входить забезпечення безлімітним інтернетом дитячих садків в селах Баштанівка, Струмок і Кочкувате, шкіл в селах Белолесье, Глибоке, Дивізія, Приморське, Спаське. Решта 163,54 тис. грн підуть на оплату інтернету ще для чотирьох навчальних закладів: шкіл в Татарбунарах, Жовтому Яру, Дмитрівці, а також дитячого садка в селі Рибальське. В цілому у всіх восьми вищевказаних установах навчаються 2 250 дітей.

Згідно з умовами контракту, послуги доступу до інтернету повинні бути забезпечені з моменту його підписання і до кінця 2019 року. Замовник звертає увагу учасників торгів на то, що в перелік послуг входить не тільки проведення телекомунікаційних мереж доступу до інтернету в приміщення навчального закладу, а й (при необхідності) створення локальної мережі.

При цьому провайдеру потрібно передбачити можливість підключення до інтернету особистої комп’ютерної техніки учнів і педагогів у всіх приміщеннях, де проходить навчання. За рахунок субвенції замовник також планує придбати мережеве обладнання – комутатори, роутери. Аукціон з вибору підрядника намічений на 20 жовтня.

Нагадаємо, за станом на 1 січня цього року в Україні було близько 700 шкіл без інтернету. При цьому, за словами міністра освіти України Ганни Новосад, виділені державою гроші на інтернетизацію шкіл на місцях не освоюються. Міністр також зазначила, що на 2019 рік виділено кошти з субвенції на підвищення якості освіти в розмірі 700 млн гривень, які призначені на забезпечення шкіл інтернетом.

прозоро

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *