Нові обставини трагедії “Токіо стар”: підозрюють вбивство дитини

Загиблу дитину виявлено у пральні, а її мати – в готельному номері.

Приморський районний суд Одеси сьогодні зобов’язав правоохоронців розслідувати можливий факт залишення в небезпеці 10-річної дівчинки під час пожежі в готелі «Токіо Стар», де вона і ще 8 людей загинули в ніч на 17 серпня.

Як передає кореспондент УНІАН, таким чином суд задовольнив вимоги активіста Миколи Коваля, викладені в його заяві, направленій в прокуратуру Одеської області.

«Сім’я Долгих, разом з малолітньою дитиною в цей час (під час початку пожежі – УНІАН) перебувала в номері готелю, який знаходиться посередині другого поверху», – сказано в заяві Коваля.

Він зазначає, що, за версією ДСНС, займання сталося в приміщенні пральні, де «… виявили полум’я, між пральною машиною і стіною». В інших приміщеннях вогню і задимлення на той період часу не спостерігалося. Коваль вказує, що сім’я Долгих мала достатньо часу для евакуації. Однак врятувався лише глава сім’ї – Олександр Долгий. Він звертає увагу, що Долгий, перебуваючи в лікарні, давав інтерв’ю телеканалу, в якому заявив, що відчув запах згару о 02.00, після чого пішов у коридор шукати вогнегасник.

«Така поведінка дуже дивна. Замість того, щоб рятувати дружину і дочку, чоловік шукає вогнегасник, щоб рятувати чуже майно», – зазначив Коваль.

При цьому загиблу дівчинку, за його даними, виявили в приміщенні пральні, а її мати – в готельному номері. «Обставини початку пожежі та смерті малолітньої Валентини Долгої дають всі підстави вважати, що дитина потрапила в приміщення пральні на другому поверсі готелю до початку пожежі …», – зазначає заявник.

Він вважає, що може мати місце злочин, який класифікується за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці, що призвело до загибелі людини) Кримінального кодексу України, або інший злочин.

Суд задовольнив вимоги заявника.

Як повідомлялося раніше, в Одесі в ніч на 17 серпня під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб. У числі загиблих – дві жительки Сум – 10-річна дівчинка та її мати. Власник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик заарештовані і утримуються в СІЗО. Співвласнику готелю і головному інженеру заочно повідомлено про підозру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *