Болградські криниці й джерела небезпечні для життя

У більшості населених пунктів району немає нецентралізованих джерел питної води, де вода відповідала б вимогам. Про це на засіданні Болградської райради з питань безпеки населення повідомила начальник відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Олена Гайдаржи.

За інформацією Держпродспоживслужби, майже 70% населення району використовують воду з криниць, джерел, озер і річок. Крім того, дев’ять населених пунктів, де мешкає майже третина населення району, використовують переважно привозну воду, а в п’яти з них використовують виключно привозну воду. Тільки у п’яти населених пунктах району (місто Болград, села Виноградівка, Владичень, Городнє й Криничне) є громадські джерела з природною водою питної якості.

Зі 108 лабораторно досліджених криниць загального користування (загалом у районі їх 192) вода в 105 не відповідає гігієнічним нормативам. Із 13 джерел не відповідають гігієнічним нормативам 11.

З досліджених дев’яти свердловин (загалом їх 12) не відповідають гігієнічним нормативам сім. Із 12 пунктів розливу очищеної води стабільну якість води забезпечують лише пункти розливу в місті Болград і один у селі Криничне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *