Нове Міністерство розвитку громад та територій очолила Альона Бабак

В попередньому уряді існувало Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства, яке очолював віце-прем’єр Геннадій Зубко.

Як повідомляє  24tv.ua, Альоні Бабак 49 років. Родом вона з Кривого Рогу. Була народною депутаткою 8-го скликання, пройшовши за списком партія “Об’єднання “Самопоміч”, і була заступницею голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

До депутатства була директоркою та співзасновницею ТОВ “Інститут місцевого розвитку”.

За освітою Альона Бабак філолог – закінчила Київський педагогічний інститут іноземних мов за спеціальністю “Іноземні мови” із присвоєнням кваліфікації вчителя іноземних мов.

У 1996-му отримала грант на навчання в США, а у 1998-му одержала кваліфікацію магістра Університету Old Dominion (штат Вірджинія, США) за спеціальністю “Бізнес адміністрування” та спеціалізацією “фінанси”.

У Верховній Раді 8-го скликання Альона Бабак входила до міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій.

Була співавторкою низки законів, серед яких “Про забезпечення прозорості у видобувних галузях”, “Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж”, “Про енергетичну ефективність будівель”, “Про житлово-комунальні послуги”.

Нова міністерка є досвідченою експерткою у сфері житлово-комунального господарства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *