Поблизу курортної Лебедівки знову пройдуть військові навчання

З 30 по 31 серпня на розташованому неподалік від курорту Лебедівка Татарбунарського району Одеської області військовому полігоні планують випробувати вітчизняні ракетні комплекси «Нептун» і «Вільха». Про це повідомляє «Український мілітарний портал».

Відзначається, що військові вже попередили місцеве населення про обмеження доступу в 10-кілометрову зону в районі Лебедівка. При цьому керівництво Збройних сил України вже заздалегідь оголосило, що «росіяни перешкоджають проведенню випробувань нових видів українського озброєння», для чого Російська Федерація нібито закрила прилеглий до місця пуску ракет морську ділянка.

Однак, міжнародні угоди по використанню Чорного моря передбачають можливість причорноморських країн на короткі і чітко позначені терміни закривати окремі ділянки акваторії в разі проведення військових навчань. Такі дії носять попереджувальний характер і означають, що заходи кораблів інших країн в той чи інший район може бути небезпечним.

Нагадаємо також, що місяць тому, наприкінці липня цього року, в Одеській області провели черговий етап випробування ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха» зі збільшеною дальністю ураження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *