В Таїровській ОТГ “переворот”, Хасаєва відсторонили від посади

Депутати Таїровської селищної ради усунули від обов’язків голову сільради Тимура Хасаєва.

Рішення прийнято на черговій сесії. За відповідне рішення проголосували 18 учасників зборів – це дві третини від загальної кількості.

Сам Тимур Хасан разом ще з сімома депутатами покинули сесійну залу, коли почалася підготовка до голосування, на знак протесту. За словами тих, хто голосував за відсторонення, причиною такого рішення стало систематичне невиконання Тимуром Хасаєвим обов’язків і відмова від розгляду певних питань, зокрема земельних.

«За чинним законодавством голова формує порядок денний. Дуже багато громадян звертаються за виділенням земельних ділянок і обов’язок голови вносити питання на розгляд сесії. А вже за результатами голосування приймати те чи інше рішення. Дуже багато є звернень, які навіть не виходять на сесію, не виносяться. Відповідно немає ніякого розгляду», – сказав депутат Таїровської сільської ради Леонід Гуславський.

Відзначимо, під зранку у селищі Таїрове та під час сесії в коридорі будівлі ради скупчилися молодики в чорному, через що виникали численні  сварки з місцевими жителями. На місце прибуло кілька поліцейських патрулів.

Тим часом, як повідомила медіакомпанія “Південна Медіа Мережа”, відбулася спроба захоплення будівлі селищної ради. Група депутатів від “Єврогромади”, які вже тривалий час “розкачують” ситуацію в громаді і підконтрольні колишньому кандидату на посаду селищного голови Сергію Обертуну, – пішли, що називається, в атаку. Тому й змістили незручного голову з владного крісла.

На думку голови Таїровської ОТГ, депутати прагнуть заволодіти землею, яка ще залишилась на території громади, близько 40 кв. км. Місцева влада підозрює, що опоненти мають на меті приєднання Таїровської ОТГ до міста Одеси, щоб таким чином розширити межі міста.

Тим часом після закінчення голосування секретар зачитала постанову про відсторонення першого заступника Тимура Хасаева Наталії Чегодар. Тимчасово виконувати обов’язки голови буде секретар Лариса Бурлака.

Нагадаємо, Таїровська ОТГ була утворена наприкінці 2017 року, абсолютною більшістю голосів мешканці підтримали Тимура Хасаєва, сина попереднього очільника ради. Але протягом 2018 року громада не могла зібратися на жодну сесію, через протистояння. Розблокувати ситуацію вдалося тільки навесні 2019 року, але зараз вона знову у глухому куті.

Авторка – Оксана Піднебесна

ФОТО – “Південна Медіа Мережа”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *