Поверніть гроші громад: мер Роздільної публічно звернувся до президента. ВІДЕО

Кошти державної субвенції, спрямовані малим містам Одещини від Уряду ще у липні, так і не надійшли громадам. 10 мільярдів гривень, передбачених державою на 2019 рік, блокує офіс Президента України, заявили в Асоціації міст України.

Через зволікання із фінансуванням затримуються численні проекти, які міста планували здійснити чи завершити до кінця року.

Так, 10 липня місту Роздільна були виділені кошти субвенції на соціально-економічний розвиток у розмірі 14 млн гривень. Кошти міська влада планувала спрямувати на продовження ремонту місцевого Будинку культури. Проте досі не отримала. Мер Роздільної Валерій Шовкалюк публічно звернувся до Офісу Президента з проханням розблокувати обіцяні Урядом виплати.

Хочу звернутися з таким проханням щоб ці гроші надійшли в громаду. Ці кошти дуже потрібні громадам. Ця будівля, яка знаходиться позаду мене, – колишній кінотеатр “Ювілейний”. Де ми плануємо зробити культурний центр міста. У місті сьогодні нема жодного культурного центру. Заходи для дітей проводяться на вулиці, і взимку, і влітку. Великої площі для проведення таких заходів немає. Якщо ці кошти будуть, – то буквально за рік це буде нове приміщення, буде новий культурний центр, де будуть знаходитись всі наші діти, дорослі. це центр міста, і якщо сьогодні залишити його в такому вигляді, це буде неправильно“, – підкреслив мер Роздільної.

Будинок культури в Роздільній перебуває у вкрай занедбаному стані кілька останніх років. Коштів на його відновлення у місцевій скарбниці недостатньо. Тому місцева влада розраховувала на кошти державної субвенції, але від 10 липня досі не отримала жодних надходжень.

Разом з Роздільною обіцяне фінансування чекають 14 міст та районних центрів Одещини. Серед них – Арциз, Кодима, Болград, Доброслав, Іванівка, Любашівка, Миколаївка, Рені, Саврань, Сарата, Тарутино, Татарбунари, Ананьїв. Кілька мерів також обіцяють звернутись до президента Зеленського через відео.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *