Кордон з Молдовою посилили комплексом радіоактивного і ядерного контролю

У Білгород-Дністровському районі в пункті пропуску «Старокозаче» кордон України з Молдовою посилено сучасним комплексом радіоактивного і ядерного контролю.

Про це повідомили в прес-центрі Держприкордонслужби.

Установка комплексу радіоактивного і ядерного контролю в пункті пропуску «Старокозаче» – це продовження вдосконалення Державною прикордонною службою України системи запобігання спробам незаконного переміщення через державний кордон радіоактивних речовин і ядерних матеріалів. Це відбувається завдяки програмі міжнародної технічної допомоги «Виявлення та припинення ядерної контрабанди». Делегація з США перевірила працездатність встановлюється в українських пунктах пропуску обладнання і, після прийняття його в експлуатацію, передають представникам прикордонних загонів сучасні високоефективні комплекси автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин і ядерних матеріалів типу «TSA» «RAPISCAN».

Отримане обладнання суттєво підвищить технічні можливості прикордонних нарядів, зменшить навантаження на особовий склад і дозволить ефективно виявляти і протидіяти незаконному переміщенню небезпечних радіоактивних матеріалів через кордон.

Нові комплекси були встановлені також в пунктах пропуску «Велика Писарівка» і «Миколаївка», на кордоні з Російською Федерацією.

Згалом з 2005 року стаціонарними комплексами обладнані 74 пункту пропуску, крім того, органи Держприкордонслужби також отримали 20 систем на базі автомобілів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *