Ізмаїльські прикордонники попередили контрабанду червонокнижної риби з Вилково

23 липня, ізмаїльські прикордонники попередили контрабанду червонокнижної стерляді в «український Венеції» – місті Вилкове. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ.

Майже два десятка риб виявили у пасажира рейсового автобуса.

«Інформацію про перевезення риби, яка занесена до Червоної книги України, прикордонники отримали від оперативних співробітників Південного регіонального управління Держприкордонслужби. З метою перевірки, прикордонний загін, який ніс службу на перехресті доріг поблизу міста Вилкове, зупинив рейсовий автобус. В ході візуального огляду правоохоронці виявили поліетиленовий пакет з стерляддю, який був адресований мешканцеві української Венеції», – йдеться в повідомленні.

За даним фактом прикордонники повідомили територіальний відділ рибоохорони, представники якого склали на одержувача передачі протокол за ч.2 ст.88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу».

Рибу вилучили до рішення суду. Санкціями цієї статті передбачено накладення досить скромного штрафу на суму від 51 до 850 гривень і конфіскація риби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *