Потік туристів до Вилківської ОТГ зріс удвічі: на екосадибах нема місць

«Ось що робить гарна дорога»: головний одеський “дорожник” не зміг потрапити на святковий вікенд у Вилковому – все зайнято.

Олег Варивода планував провести святковий вікенд на День Конституції з друзями в українській Венеції. Але не вийшло – всі готелі і комплекси відпочинку виявилися заброньованими туристами. Про це повідомив сам керівник Служби автомобільних доріг в Одеській області на своїй сторінці в Фейсбук.

«Ось що робить відремонтована дорога! Трохи засмутився, але неймовірно щасливий, що одна з туристичних перлин Одеської так стрімко розвивається», – написав голова облавтодору, додавши, що його переповнює почуття гордості від виконаної роботи.

Нагадаємо, автодорогу Т-16-28 «Спаське – Вилкове» почали ремонтувати в 2016 році. Її здача в експлуатацію відбулася в травні 2017 року і це стало сенсаційною подією для тоді ще Кілійського району. В рамках проекту було відновлено 44 кілометри автомобільної дороги. Підрядниками виступили компанії «Дорлідер» і «Ростдорстрой», які практично цілодобово злагоджено і відповідально працювали над тим, щоб встигнути здати дорогу до початку туристичного сезону.

Ремонт багатостраждальної дороги забезпечив місцевих жителів туристами і, відповідно, роботою, а також підвищив інвестиційну привабливість та імідж української Бессарабії. Загальна вартість ремонту склала близько 235 млн грн. Зокрема, були проведені роботи з відновлення основи дорожнього покриття, покладений вирівнювальний і верхній асфальтний шар, роботи з благоустрою узбіч.

Як раніше повідомляв голова Вилківської об”єднаної громади Микола Дзядзін, після ремонту дорожнього полотна від розвилки з траси “Одеса-Рені” до Вилкового потік туристів, завдяки відновленій дорозі, збільшився удвічі.

Авторка – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *