Під Одесою створюють зразковий пляж з фонтаном, туалетами, дитячими майданчиками та чистим піском

 Пляж «Соціальний берег» в Крижанівці перетворюють в місцеві Гаваї. Задумка навести красу належить сільраді, КП «Надія» та громадській організації рибалок-любителів, які злагоджено разом створили і постійно упорядковують на узбережжі соціальну зону відпочинку «Фрегат».
«Всього два роки тому, ми в буквальному сенсі цього слова, відвоювали шматок берега біля моря. До 2017 року це місце було завалено гниючими смердючими водоростями, купи сміття, пісок був завалений камінням, ріс очерет, повзали гадюки. Люди постійно скаржилися, що влітку нічим дихати», – розповідає директор КП« Надія» Світлана Константинова.
Два роки тому активісти і рибалки Крижанівки виходили на суботники, пізніше до них приєдналися небайдужі одесити і жителі будинків. Вони очищали територію від сміття, висадили хвойні дерева, 350 кущів юки та інших квітів, поставили лавки, очистили пісок від каменів. А рибалки сконструювали і зварили спеціальні парасольки.
«У день відкриття місцевий майстер судномоделізму Георгій Коробцов подарував точну міні-копію морського судна – фрегат. І якось відразу почали називати це місце «Фрегат». Серед людей прижилася ця назва. Так ось покинута ділянку перетворилась в місцеві Гаваї», – продовжує розповідь Світлана Константинова.
З 2017 року «Фрегат» став найпопулярнішим місцем у жителів Крижанівки і селища Котовського. Тут проходять постійні свята і урочистості. Та й просто прогулятися приємно: замість заростей очерету – прекрасно облаштована зона відпочинку.
Тут чистий пісок, дитячий майданчик, парасольки, урни, туалет з умивальником на фотоелементах, скульптури і фонтан. Є навіть пандус для людей з обмеженими можливостями. Скоро має з’явитися сцена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *