У курортній Затоці зафіксували сказ тварин: карантин ввели на 2 місяці

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 13 червня, Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Білгород-Дністровській міській раді.

Як повідомив начальник Білгород-Дністровського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Петро Сьомкін, перший випадок сказу виявили в селищі Затока. Місцеві мешканці повідомили про підозрілу тварину, яка проявляла ознаки агресії та мала ознаки сказу. Після загибелі тварини спеціалісти дослідили труп та встановили діагноз – сказ.

У цьому випадку постраждалих серед населення не зафіксували. Інший випадок сказу виявили 12 червня у Білгород-Дністровському по вулиці Активістів. Від зараженої кішки постраждали двоє людей – дитина отримала подряпини, дорослий отримав укус. Зараз обоє отримують необхідне медичне лікування.

За фактом підтверджених випадків захворювання тварин на сказ комісія запровадила карантин в місті та селищі Затока на 60 діб. Також прийнято рішення про проведення епізоотичного обстеження території, вилов бродячих тварин, щеплення кішок та собак проти сказу, заборону промислового відстрілу диких тварин та проведення виставок собак.

«Сьогодні Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Білгород-Дністровській міській раді було винесено рішення щодо застосування карантинних обмежень в смт. Затока та в місті Білгород-Дністровський щодо сказу тварин. Просимо всіх не хвилюватися – це стосується тільки тварин. Не буде ніяких обмежень в пересуванні людей. Будуть проведені всі необхідні заходи, в першу чергу, це вакцинація тварин. Застерігаємо не підходити до безпритульних тварин та не підпускати до них дітей. Це може бути небезпечно», – розповів Петро Сьомкін.

Нагадаємо, з початку 2019 року в Білгород-Дністровському районі зафіксували три випадки сказу у тварин. Перший випадок зафіксований в селі Шабо, останні два – в смт. Затока та м. Білгород-Дністровський. Наразі в Білгород-Дністровській міській багатопрофільній лікарні є 6 комплектів вакцин від сказу. В разі необхідності, кількість вакцин буде збільшена.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *