Шашлик в лісі заборонено: в області найвищий поріг пожежної небезпеки

У головному управлінні державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області заявили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки.
За повідомленнями прес-служби відомства, 13 червня через спекотну і суху погоду в Одеській області ввели 5 клас пожежної небезпеки (надзвичайна ступінь).
Відзначимо, при введенні найвищого ступеня небезпеки заборонено розводити багаття в лісі, заїжджати на територію лісового фонду на транспортних засобах.
Також вводиться заборона на відвідування населенням хвойних насаджень, паління і підпалювання сірників в лісі, заправку паливом транспортних засобів в лісі при працюючому двигуні, розкидання в лісі промасленим, просоченому пально-мастильними матеріалами дрантя, вивантажувати і спалювати в лісах і лісосмугах сміття, будівельних залишків побутових і горючих відходів, а також проводити в лісі без узгодження з постійними лісокористувачами робіт з використанням вибухових та інших горючих засобів.
З огляду на вищезазначене, лісівники звертаються до мешканців області з проханням відмовитися від відвідування лісів і лісопаркових зон.

Основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – близько 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість. Досить часто відпочинок та дозвілля населення завдають безповоротної шкоди лісовому господарству.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства ст. 77-1 КУпАП за пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем та за порушення правил пожежної безпеки в лісах, передбачена адміністративна відповідальність з накладанням штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 340 грн.), на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1190 грн.).

Якщо ж ви виявили загоряння в лісі, терміново повідомте обласне управління (телефон 101) та приступіть до його гасіння первинними засобами – землею, піском, гіллям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *