В Лиманській ОТГ чекають молодих фахівців і готують для них житло. ФОТО

У Лиманській сільській ОТГ, що в Татарбунарському районі на Одещині, триває капітальний ремонт у приміщенні колишнього ФАПу.

Довгий час стара будівля амбулаторії була занедбана і непридатна для використання. Приміщення є комунальною власністю громади, тож давно збиралися переобладнати його під житло для молодих спеціалістів.

Ще 2018  року місцева влада виділила власні кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації. Самі ж ремонтні роботи у розмірі 1 мільйон 326 тисяч гривень профінансувала Одеська обласна рада вже цього року.

Приміщення довелося ремонтувати капітально, наново провести комунікації, адже покинута хатчина стояла пусткою добрий десяток років. Проте, за два місяці тут встигли зробити чимало: встановили сучасний опалювальний котел, провели опалювальну систему у всіх кімнатах, замінили вікна та двері на металопластикові, над усією будівлею повністю перекрили дах.

Також довелося демонтувати та заново викладати нову північну стіну. А за останній тиждень вже встигли розчистили територію для встановлення огорожі.

Сподіваємося завершити всі роботи за два місяці. Нове помешкання залишиться у комунальній власності громади, ми віддамо його в користування тим, хто приїде до нас працювати. Розраховуємо, що у нас з’являться свої молоді сімейні лікарі, вчителі, нам різних кадрів не вистачає. Цей будинок для них буде теплим, затишним і надійним”, – розповів голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко.

На сьогодні в Лиманській ОТГ залишається гострою проблема кадрів: сучасних фахівців не вистачає. Завдяки оновленому помешканню, яке громада зможе їм надати, тут сподіваються заохотити молодих спеціалістів до переїзду в село – тимчасово або й на постійне місце проживання.

Як було і як стало – можна побачити зі світлин.

 

Лиманська ОТГ

Лиманська ОТГ

 

Лиманська ОТГ

Лиманська ОТГ

Лиманська ОТГ

ФОТО – Прес-центр Лиманської громади

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *