Смертельна пастка: в одеській психлікарні загинули шестеро людей

Пізно ввечері 10 червня в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров’я сталася пожежа, в результаті якої загинули шестеро людей, п’ятеро з яких пацієнти, одна з них медична сестра.
Про це розповів начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Олег Бех.
За його словами, в будівлі перебувала 51 особа – пацієнти і троє співробітників, зокрема, медсестра і санітарки. Він зазначив, що на місці пожежі було виявлено чотири мертвих людини – троє пацієнтів і медична сестра. Ще двоє пацієнтів померли в лікарні.
Як повідомив Бех, поліція кваліфікувала пожежу як умисне вбивство. За інформацією головного управління ДСНС в Одеській області, під час гасіння пожежі евакуювали 15 людей, трьох осіб у важкому стані госпіталізували.
Попередня причина загоряння вже встановлена. За словами заступника директора Департаменту попередження надзвичайних ситуацій Руслана Буханца, осередок пожежі знаходився в приміщенні для сушіння білизни.

Осередок пожежі знаходився не в приміщенні, де проходило лікування, а під навісом так званого господарського призначення для сушіння білизни і зберігання різних побутових речей”, – зазначив Буханець.

За попередніми даними, причиною пожежі стало занесення стороннього джерела запалювання, що може означати як умисне потрапляння джерела горіння (підпал), так і з необережності, наприклад, куріння.

На місці надзвичайної ситуації працювало 57 рятувальників і 12 пожежних машин.

За словами очевидців, жар був такої сили, що дерева, що ростуть біля лікарні, згоріли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *