Тренер-переселенець з Донбасу навчає бойовим мистецтвам дітей на Одещині. Відео

В Зеленогірській школі, що в Любашівському районі Одеської області, вже понад рік працює секція з боротьби самбо.

Її відвідує близько 50 місцевих хлопчиків та дівчаток, дехто доїздить сюди з ближніх сіл – Ясеново, Гвоздавки та Солтанівки. Найцікавіше, що розвитком спорту і навчанню бойовим мистецтвам тут займається незвичайний тренер. Володимир Дмитрович Лісковий – з числа тимчасово переміщених осіб, родом з Донецької області. Останні три роки перед війною працював тренером у Донецьку.

З початком бойових дій чоловікові довелося покинути рідний дім, тож шукав прихисток в іншому місті. Спочатку переїхав до Києва, пізніше колеги запропонували місце тренера в одній із шкіл на Одещині. Так він сюди і потрапив.

Родом я з міста Краматорська, остані 3 роки жив в Донецьку.  А до цього працював у Славянському педінституті. У мене тренувались 7 майстрів міжнародного класу і два чемпіони світу, найвищого рівня. На жаль, так склалося, що війна все перекреслила. Але нічого, ми все це відродимо тут, в Зеленогірську”, – розповів  Володимир Лісковий. 

Любашівська місцевість новому тренеру припала до душі: каже, люди тут гостинні. Мешкає він поки що в місцевому готелі, сподівається, що в майбутньому вирішиться проблема і з житлом. Спортивна секція з боротьби самбо для дітей – безкоштовна, а виплату зарплатні тренеру, як і закупівлю спеціального килима для занять, взяли на себе голова районної ради Сергій Паровик та депутат Одеської обласної ради Анатолій Артеменко. Кажуть, не шкодують своїх власних сил і затрат, – аби тільки діти й підлітки не гаяли часу дарма.

Мені приємно вкотре приїжджати на ваші змагання, і дуже приємно, коли по вихідним Володимир Дмитрович дзвонить і каже: “4-5-2,  два “других”, три “третіх”, я кажу, передайте вітання всім, а особливо тим, хто везе нам ці перемоги. Сьогодні ми вже маємо 90 перемог, які на обласному і державному рівні – і це всього-на-всього за якісь півтора роки гарної роботи“, – розповів голова Любашівської райради.

У Зеленогірську новий тренер працює трохи більше року, але вже знає усіх своїх вихованців по іменам і прізвищам.  Щодня докладає зусиль для їхнього розвитку і з задоволенням навчає малих самбістів не лише боротьби, а й витримці й відповідальності. Успіхи зеленогірських спортсменів оцінили на змаганнях обласного та всеукраїнського рівня.

Відео з останнього турніру, присвяченого завершенню навчального року, можна побачити тут:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *