Поліцейський громади: кожна ОТГ матиме власного копа

Представники ОТГ Одещини взяли участь в урочистій церемонії презентації проекту “Поліцейський офіцер громади”, що відбулася 28 травня в Києві на Софіївській площі.

Презентація відбулася за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Метою проекту є тісна взаємодія поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та орієнтація на її потреби.

Передбачено два етапи його реалізації: у 2019 році – 802 об’єднані територіальні громади, а у 2020-му – вся територія держави. Згідно з планом проекту за 2019-2020 роки мають бути відібрані понад 1600 поліцейських для громад.

Відбір кандидатів на посади поліцейських офіцерів громади здійснюється як серед діючих поліцейських, так і серед громадськості. Кандидатові потрібно подати анкету, пройти тестування, поліграф і співбесіду із залученням представників громади.

Вже найближчим часом керівники громад області збираються подати заявки на реалізацію проекту.

“Поліцейський офіцер громади” – спільний проект громад і Нацполіції. Мета проекту, щоб кожна ОТГ мала поліцейського офіцера, який житиме її життям, буде на постійному зв’язку та допомагатиме мешканцям.

Уряд має два головні завдання: по-перше, щоб українці жили краще, по-друге, щоб українці жили у безпеці”, – сказав Глава Уряду.
осматескул

За словами Володимира Гройсмана, Уряд направлятиме фінансування для того, щоб поліцейські у всіх куточках держави мали змогу професійно виконувати свій службовий обов’язок – забезпечувати порядок і безпеку.

Крім того, реформа децентралізації надасть нові фінансові можливості громадам, в першу чергу малим містам і селищам, які можуть їх спрямувати на освіту, медицину і громадську безпеку.

Для громад Одещини власний правоохоронець ще більше посилить безпеку та підвищить рівень комфорту місцевих, адже в деяких ОТГ вже встановлено камери зовнішнього відеоспостереження.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *