Через амброзію ввели карантин у Кілійському районі

Через виявлення вогнищ поширення амброзії в Кілії та найближчих селах ввели карантин.
Про це повідомили в прес-службі місцевої РДА.
Карантинний режим запровадили на території Кілійського портопункту Усть-Дунайського МТП (5 га), в районі селища судноремонтного заводу (СРЗ), а саме на пустирі між елеватором і нафтобазою (5 га), в селі Приморське карантинна зона склала 25 га, також це торкнулося території станції Дзінілор, прилеглої до залізничного полотна (10,5 га).
У прес-службі наголошують на важливості боротьби зі злісним карантинним бур’яном, яким є амброзія полинолиста. І акцентують увагу жителів району на те, що відсутність карантинного режиму не означає відсутності амброзії.
«Будьте уважні там, де йде нове будівництво, бо один з переносників амброзії – будівельний щебінь. Майже по всіх дорогах Кілійського району можна зустріти самотні рослини»- йдеться в повідомленні.
Керівництво області та району має намір серйозно боротися з амброзією. Для таких цілей були розроблені обласна та районні програми по локалізації та ліквідації рослини. Найближчим часом на колегії Кілійської РДА, куди запросять всі служби району, керівників органів місцевого самоврядування, обіцяють розглянути конкретні заходи і методи боротьби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *