Чотири ювілея Кілійської школи мистецтв

Кілійська музична школа відзначила великий ювілей, до якого вона підійшла вже у статусі школи мистецтв. Їй виповнилося 60 років.

У концертній залі Кілійського районного Будинку культури був справжній аншлаг: на свято завітали випускники та учні школи, вчителі та батьки. Ювілейним виявився і випуск цього року – 55-й. Серед випускників – тринадцять музикантів (піаністи, гітаристи, скрипалі, баяністи і акордеоністи), одинадцять – художників і десять танцюристів.

До цих двох значущих дат мають саме пряме відношення ще два ювілеї, що відзначаються школою: 30 років художнього відділення, і 20 років хореографічного. Появі цих напрямків Кілія зобов’язана двом фахівчиням, закоханим у мистецтво. Свого часу в них повірив директор, прийнявши рішення розширити коло дисциплін: Валерії Левенцовій – викладачеві художнього класу, почесному громадянину міста Кілії і Тетяні Вишняковій, керівнику танцювально-хореографічного колективу музичної школи, що виріс до рівня зразкового ансамблю «Талісман».

Директор школи Олександр Кройтер, вручивши випускникам дипломи, звернувся до своїх колег з вітальним словом, побажавши втілити заповітні мрії.

Свято стало приводом для того, щоб, гортаючи сторінки життя школи, згадати про її перших директорів – Володимира Арсеньєва, Віталія та Галину Дитюк. Уже з першого випуску, після закінчення школи чимало випускників, наслідуючи приклад своїх педагогів, теж пов’язували своє життя з музикою, ставши згодом викладачами музики. І нинішній випуск не виняток, багато хто з обрарованих учнів теж збирається пов’язати свою долю з мистецтвом.

Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *