В Кілії з’ясовують причини смерті немовлят

Протягом 22 та 23 травня, в Кілії померли двоє немовлят: шести і одинадцяти місяців. За інформацією головної лікарки ЦПМСП Лариси Степаненко, протягом поточного року зафіксовано 3 випадки смерті дітей до року життя.
Показник малюкової смертності досяг 30,3%, з причин, які не пов’язані з неонатологічним періодом. Діагноз в двох випадках – раптова смерть немовляти, і один випадок – вроджена гідроцефалія, атрофія головного мозку Q 04. Ще в одному випадку – дитина померла від асфіксії”, – прокоментувала лікарка.
Трагічні випадки стали приводом для обговорення на нараді, в якій взяли участь працівники охорони здоров’я, міської ради та райдержадміністрації. Серед причин зростання дитячої смертності в адміністрації називають негативні тенденції в колегіальній взаємодії між закладами охорони здоров’я в Кілійському районі та Кілійській ОТГ.
Для здійснення оперативного контролю та надання медичної допомоги населенню запланували проведення спільних виробничих і медичних нарад. Кілійський міський голова Павло Бойченко зазначив, що планується посилити контроль за виконанням батьками обов’язків по догляду за дітьми і введення низки додаткових заходів щодо батьків з групи ризику.
Також окремо вивчатимуть питання роботи сімейних лікарів та в цілому сімейної медицини та виконання спеціалістами їх обов’язків.
Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *