У Лиманській громаді виконується обіцяний проект Максима Степанова

Лиманська сільська ОТГ, що в Татарбунарському районі на Одещині, розпочала капітальний ремонт у приміщенні колишнього ФАПу. Будівля знаходиться у комунальній власності громади, тож її збираються переобладнати під житло для молодих спеціалістів.

Як розповів голова Лиманської сільської ради Василь Резніченко, минулого року депутатський корпус підтримав виділення коштів з бюджету ОТГ на виготовлення проектно-кошторисної документації. А вже цього року кошти передбачила обласна влада.

Було моє особисте звернення до депутата Одеської обласної ради Трифона Антова, голови Татарбунарської РДА Руслана Пітака, з проханням підтримати наш проект на рівні області. Завдячую також тодішньому голові Одеської ОДА Максиму Степанову, бо саме за його сприяння цей наш задум був затверджений, що дозволило нам вже зараз розпочати роботи”, – розповів Василь Іванович.

василь резніченко

На капітальний ремонт будівлі з обласного бюджету передбачено 1 млн 326 тисяч гривень. Доведеться повністю замінити покрівлю, вікна, двері, провести комунікації, адже покинута хатчина стояла пусткою добрий десяток років. У громаді очікують, що роботи вдасться завершити протягом двох місяців, тож нові господарі отримають затишну і комфортну оселю.

На сьогодні в Лиманській ОТГ залишається гострою проблема кадрів: сучасних фахівців не вистачає. Завдяки оновленому помешканню, яке громада зможе їм надати, тут сподіваються заохотити молодих спеціалістів до переїзду в село – на постійне місце проживання.

Ми робимо все можливе, для того щоб сюди приїхали молоді сімейні лікарі, вчителі, нам різних кадрів не вистачає”, – каже Василь Резніченко.

Лиманська ОТГЛиманська ОТГЛиманська ОТГ

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *