Першою патронатною родиною в Одеській області стало подружжя з Татарбунар

22 квітня в Одеській області з’явилася перша патронатна сім’я. Татарбунарці Михайленко Тетяна і її чоловік Олександр стали патронатними вихователями для маленького хлопчика, сім’я якого виявилася в скрутних обставинах.

Попередньо подружжя протягом місяця опанували програму підготовки кандидатів у патронатні вихователі, навчання за якою відбувалося в Одеському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Сімейний патронат – це професійна комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд і виховання в сім’ї патронатного вихователя дитини, який опинився в складних життєвих обставинах і потребує захисту.

Дитина може перебувати в сім’ї патронатного вихователя до трьох місяців, але в окремих випадках такий термін може бути продовжений до шести місяців.

Патронатні вихователі виконують свої обов’язки платно на підставі договору про патронат, якій укладається між таким вихователем і органом опіки та піклування. Під час перебування дитини у прийомній сім’ї проводиться робота з реабілітації її біологічної родини, щоб повернути дитину в належну сімейне середовище.

Така форма виховання дозволяє не влаштовувати дитину до інтернатного закладу, а передавати патронатним вихователям до вирішення питання подальшого влаштування.

Всього в Одеській області вже 5 сімей пройшли відповідне навчання і готові стати патронатними вихователями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *