До Великодня: громади Одещини гуртуються на весняних толоках

12 квітня в Україні стартувала акція “За чистоту навколишнього середовища”.  Участь в ній взяли всі регіони. На Одещині у всіх населених пунктах люди масово вийшли на толоки, аби прибрати своє місто, село чи селище.
Так, наприклад, Березівська міська рада розпочала наводити санітарний стан в парку на житловому масиві міста. Для заходу була задіяна спеціальна техніка та робоча бригада з ВУЖКГ.
А нещодавно до комунальників приєдналися небайдужі мешканці житлового масиву та допомогли привести до ладу дану ділянку: прибрати сміття, гілки, здійснити висадку дерев, тощо. Тож завдяки спільним зусиллям непрохідні хащі з великою купою сміття перетворили на невеликий парк.
березівка парк
Квітень та травень для ОТГ стануть місяцями генерального прибирання у населених пунктах. У Лиманській об’єднаній громаді, що в Татарбунарському районі, цими днями наводили
лад на території сільських цвинтарів. Зібрали та вивезли сміття, вирубали сухі дерева, покосили молоді парослі, впорядкували в’їзди та виїзди з кладовищ.
цвинтар
А ось у Красносільській ОТГ, що в Лиманському районі, на толоку вийшли раніше. 6 квітня співробітники бюджетних установ, посадовці, депутатський корпус, підприємці та небайдужі мешканці взялися за впорядкування територій. Спільними зусиллями привели село до ладу.
Наразі громада готується до “Дня довкілля”, проведення якого заплановано на 19 квітня.
Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *