Військовий санаторій «Одеський» чекає перших пацієнтів-учасників бойових дій на Сході

Військовий санаторій «Одеський» (на базі колишнього санаторію «Лермонтовський») з 1 травня почне реабілітацію перших пацієнтів – учасників бойових дій.
З виділених Міністерством оборони України на потреби Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський» 20 мільйонів гривень вже складено кошторис на закупівлю необхідного медичного обладнання на суму 4,7 млн. грн. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Центру Ілля Лубашев.
Він зазначив, що також виділено кошти для проведення капітального ремонту. Найближчим часом планується проведення робіт і початок поточного і капітального ремонту основних об’єктів центру.
Загалом до кінця року на капітальний ремонт та закупівлю обладнання буде виділено близько 100 млн грн. За словами Лубашева, в першу чергу буде відремонтовано 2-й, 3-й, 4-й спальні корпуси, харчовий блок та інші об’екти.
На сьогодні увесь персонал колишнього санаторію «Лермонтовський», за винятком адміністрації, працевлаштований в Центрі. Більшість з них – фахівці з великим досвідом роботи у сфері медичної реабілітації та санаторного лікування.
При цьому, для забезпечення найбільш ефективної роботи закладу штат лікарів та медичного персоналу буде значно збільшено.
Менш ніж за місяць колектив Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський» розраховує прийняти перших пацієнтів-учасників АТО і ООС, які потребують реабілітації.
Згодом тут отримають можливість оздоровитися також інші категорії громадян України, – інформує прес-служба МОУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *