Трьох мешканців Одещини покарають за “погрози терористичного характеру”

В обласному центрі затримали ймовірного автора анонімного дзвінка з інформацією про замінування будівлі регіонального управління СБУ. До відповідальності за повідомлення про вибухівку, нібито закладену на автостанції “Привоз”, залучається житель Іванівського району – виходець з Черкаської області. У цьому регіоні його розшукували як підозрюваного в розбої і грабежі.

А житель селища в Одеській області, будучи п’яним, двічі дзвонив в поліцію з погрозами підірвати будинок сусіда і місцевий клуб. Як неодноразово підкреслювали силовики, подібні “жарти” суспільно небезпечні, оскільки “створюють обстановку загального страху, породжують паніку, дестабілізують роботу державних органів. А для перевірки достовірності відомостей і попередження негативних наслідків залучаються значні фінансові і людські ресурси”.

За неправдиві виклики передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі на строк від двох до шести років. А в разі повторного “подвигу” – від чотирьох до восьми. Крім того, винний повинен компенсувати витрати відомств на перевірку інформації.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *