Флотські водолази вдосконалили професійну майстерність в Одесі

Тренувальний день водолазних спеціалістів військово-морських сил збройних сил України відбувся в Одесі.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони. Під час тренувань водолази оглядали підводні частини корпусів кораблів на місці базування на наявність підозрілих предметів. Особлива увага приділялася ділянкам гребного гвинта і донно-забортної арматури.

Під час тренування раптово надійшов сигнал від керівника спусків: “Водолаз знепритомнів у воді. Негайно приступити до евакуації”.

Водолази відпрацювали завдання спокійно і впевнено: не минуло й хвилини як потерпілий був піднятий на поверхню за допомогою надувної платформи. Його передали в медсанчастину санітарного судна “Сокаль”.

Відпрацювання відбувалося при температурі води близько п’яти градусів за Цельсієм, а повітря плюс 10 градусів, що значно знижує можливості пересування водолазів.

Як розповів начальник пошуково-рятувального загону ВМС ЗС України капітан-лейтенант Руслан Шевченко, в ситуації, що склалася, водолази повинні володіти не тільки навичками виконання різного спектру завдань під водою, але й вміти надавати допомогу побратимам в аварійних ситуаціях.

До того ж вони зобов’язані суворо дотримуватися правил техніки безпеки при відпрацюванні завдань під водою. Підготовка ведеться регулярно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *